Podotherapie

De voet, de basis

De voet is een zeer complex en ingenieus lichaamsdeel, bestaande uit vele botten, gewrichten, banden, spieren en pezen, met als taak ons ons hele leven staande te houden. Hiermee staan onze voeten, zowel letterlijk als figuurlijk, aan de basis van ons menselijk lichaam en is het een essentieel lichaamsdeel in onze dagelijkse voortbeweging.

Het doel van podotherapie

Hoe belangrijk onze voeten zijn voor ons wordt vaak pijnlijk duidelijk op het moment dat er een probleem is. Het niet goed functioneren van de voeten kan storingen in het hele bewegingsapparaat veroorzaken.

Het doel van podotherapie is het oplossen, verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat, zodat deze problemen zoveel mogelijk worden verminderd (of voorkomen).

Behandelmethoden

Podotherapeutische behandelmethoden bestaan oa. uit corrigerende of beschermende technieken met zolen en/of ortheses. Maar ook oefeningen, een taping of een nagelbeugel behoren tot de mogelijkheden. Ook behandelingen en voorlichting bij ziekten of afwijkingen van huid en nagels hoort hierbij.

Werkwijze

Werkwijze

Aandoeningen

Aandoeningen

Vergoeding

Vergoeding

neem hier contact op met
podotherapie Huikeshoven

Klik hier