Werkwijze

Met de jarenlange ervaring en gedegen en actuele vakkennis helpt Podotherapie Huikeshoven u graag met allerhande voetproblemen. Of u nu bent doorverwezen door een arts of op eigen initiatief komt, Podotherapie Huikeshoven helpt u een stap verder in de goede richting.

Diagnose

Om de oorzaak van uw klachten te achterhalen wordt de anatomische stand van uw voeten onderzocht, waarbij gekeken wordt naar afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden. De beweging en drukverdeling van de voet wordt bekeken en indien nodig wordt palpatie toegepast, het uitlokken van pijnklachten gecombineerd met een controle naar afwijkingen in de botstructuur.

Analyse looppatroon

Ook is het handig om oude schoenen mee te nemen, want aan de hand van de slijtage van uw schoenen valt veel af te lezen over uw looppatroon. Als de oorzaak van uw klachten duidelijk wordt, is de vervolgstap om een behandelplan op te stellen.

Behandelplan

Vaak bestaat een behandeling uit het op maat maken van hulpmiddelen, waarmee de druk onder u voeten of tussen uw tenen wordt verminderd of anders verdeeld. Denk aan podotherapeutische (inleg) zolen en teenstukjes (ortheses) waarmee de stand van de tenen wordt gecorrigeerd. Een nagelbeugel kan verlichting geven bij een ingegroeide of kromme nagel en met vilt/tapetherapie kan een wondje direct drukvrij worden gemaakt.

Verzorgings- en schoenadvies

Het zo snel mogelijk laten genezen van bestaande wondjes aan de voet is erg belangrijk bij diabetes of reumapatiënten. Podotherapie Huikeshoven geeft advies voor de verzorging van uw voeten bij wondjes veroorzaakt door diabetes of reuma. Ook geeft de podotherapeute advies voor het dragen van de juiste schoenen voor uw voeten.

Terug naar overzicht

neem hier contact op met
podotherapie Huikeshoven

Klik hier